Поціновувачам смачних і легких салатів хочу запропонувати приготувати салат з куркою, сиром, морквою і яблуком. Він виходить соковитим, яскравим і апетитним. Приготуйте, і ви будете приємно здивовані.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 200 гр.
- Яблука – 200 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з куркою, сиром, морквою і яблуком. Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Скориставшись шумівкою, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального, і варіть 20 хвилин.
Куряче філе повністю остудіть.
Потім наріжте дрібним кубиком.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, добре охолодіть.
Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи.
Потім дрібно наріжте.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте гострим ножем.
Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Потім натріть на крупній тертці.
Яблуко добре вимийте.
Потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Курячий жовток відправте в металеву миску, збийте вінчиком до однорідної консистенції.
Додайте сіль, цукровий пісок і гірчицю. Перемішайте, поступово влийте оливкове масло, ретельно збийте вінчиком до збільшення маси.
Влийте лимонний сік і додайте сметану. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
У невеликій мисці з’єднайте половину приготованого соусу з курячим філе і ріпчастою цибулею. Ретельно перемішайте.
На підготовлене блюдо викладіть половину курячого м’яса.
Викладіть половину подрібненої моркви і змастіть приготованим соусом.
Потім викладіть яблука і змастіть соусом.
Викладіть другу половину курячого м’яса.
Потім рівномірно розподіліть подрібнені курячі яйця і змастіть соусом.
Зверху викладіть другу половину натертої моркви.
Потім викладіть натертий твердий сир і промажте майонезом.
Зелена цибуля промийте, струсіть зайву вологу, подрібніть і присипте салат зверху. Приготований салат з куркою, сиром, морквою і яблуком подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салати з куркою