Поціновувачам смачних і легких салатів хочу запропонувати приготувати салат з куркою, сиром, морквою і яблуком. Він виходить соковитим, яскравим і апетитним. Приготуйте, і ви будете приємно здивовані.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 200 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з куркою, сиром, морквою і яблуком. Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Скориставшись шумівкою, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального, і варіть 20 хвилин.

Куряче філе повністю остудіть.

Потім наріжте дрібним кубиком.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, добре охолодіть.

Остиглі курячі яйця очистіть від шкаралупи.

Потім дрібно наріжте.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте гострим ножем.

Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Потім натріть на крупній тертці.

Яблуко добре вимийте.

Потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Курячий жовток відправте в металеву миску, збийте вінчиком до однорідної консистенції.

Додайте сіль, цукровий пісок і гірчицю. Перемішайте, поступово влийте оливкове масло, ретельно збийте вінчиком до збільшення маси.

Влийте лимонний сік і додайте сметану. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

У невеликій мисці з’єднайте половину приготованого соусу з курячим філе і ріпчастою цибулею. Ретельно перемішайте.

На підготовлене блюдо викладіть половину курячого м’яса.

Викладіть половину подрібненої моркви і змастіть приготованим соусом.

Потім викладіть яблука і змастіть соусом.

Викладіть другу половину курячого м’яса.

Потім рівномірно розподіліть подрібнені курячі яйця і змастіть соусом.

Зверху викладіть другу половину натертої моркви.

Потім викладіть натертий твердий сир і промажте майонезом.

Зелена цибуля промийте, струсіть зайву вологу, подрібніть і присипте салат зверху. Приготований салат з куркою, сиром, морквою і яблуком подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою