З великим задоволенням хочу поділитися рецептом свого улюбленого салату з куркою, сиром, огірком і шинкою, яким часто користуюся сама і рекомендую своїм знайомим. Він виходить незвичайно смачним, соковитим з ідеальним співвідношенням компонентів. Спробуйте приготувати, і ви точно не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Огірки мариновані – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 200 гр.
  • Шинка – 150 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 150 гр.
  • Яйце перепелине – 5 шт.
  • Сир плавлений – 50 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Морква – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Шинку очистити від оболонки, і наріжте середнім за розміром кубиком.

Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Скориставшись шумівкою, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального, і варіть 20 хвилин. Куряче філе остудіть і наріжте дрібним кубиком.

Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, добре охолодіть, очистіть від шкаралупи, дрібно наріжте.

Солоні огірки наріжте дрібним кубиком.

Кріп ретельно промийте, струсіть зайву вологу. Подрібніть гострим ножем.

Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку миску. Відкрийте банку консервованого горошку, злийте рідину, горошок додайте в миску з салатом.

Додайте сіль і чорний мелений перець, заправити майонезом. Ретельно перемішайте салат.

Підготуйте блюдо для подачі салату. Рівномірно розподіліть салат.

Сформуйте всередині трикутник і салат розподіліть по площі.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і розподіліть по салату.

Моркву відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці, розподіліть по боках салату.

Скибочки плавленого сиру очистити від оболонки, за допомогою кришки від пляшки зробіть отвори. Сир викладіть поверх салату.

Перепелині яйця відваріть в підсоленій воді, добре охолодіть, очистіть від шкаралупи, додайте поверх плавленого сиру. З допомогою горошин чорного перцю зробіть очі і носик, із залишків відвареної моркви зробіть вушка. Петрушку промийте, обсушіть і прикрасьте салат.

Яскравий салат з куркою, сиром, огірком і шинкою подавайте на стіл.

Красивий апетитний салат стане прикрасою будь-якого сімейного торжества.

Приємного апетиту!

Салати з куркою