З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим фірмовим рецептом найніжнішого салату з куркою, сиром, яблуком і волоським горіхом. Салат виходить соковитим, апетитним і по-святковому красивим. Салат прикрасить будь-який святковий торжество і доставить вам незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука – 250 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з куркою, сиром, яблуками і горіхами? Підготуйте необхідні інгредієнти. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Куряче філе помийте і обсушіть. Яблуко добре вимийте. Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть і очистіть від шкаралупи.

Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Скориставшись шумівкою, зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 20 хвилин.

Зварене куряче філе остудіть і наріжте дрібним кубиком.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте.

Подрібнену ріпчасту цибулю викладіть в глибоку миску і залийте заздалегідь підготовленим окропом.

Зварені курячі яйця розділити на білки і жовтки. Курячі білки натріть на дрібній тертці.

Курячі жовтки натріть на дрібній тертці.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Яблуко очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.

Волоські горіхи переберіть, щоб не потрапила горіхова шкаралупа і перегородки. Скориставшись блендером, подрібніть їх у крихту.

На підготовлене блюдо викладіть курячі білки, посоліть і промажте майонезом.

Потім викладіть куряче філе, посоліть, промажте майонезом.

Після чого розподіліть подрібнену ріпчасту цибулю, попередньо злийте його через дрібне сито і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Рівним шаром розподілите натерте яблуко. Злегка промажте майонезом.

Викладіть подрібнений твердий сир, промажте майонезом.

Зверху присипте подрібненими курячими жовтками. Змастіть майонезом.

Присипте подрібненим волоським горіхом і рівномірно розподіліть по поверхні всього салату.

Яскравий салат з куркою, яблуком і волоським горіхом прикрасьте по своєму бажанню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салати з куркою