Салат «Цезар» простий в приготуванні і прикрасить собою будь-який святковий стіл. Набір продуктів для «Цезаря» завжди стандартний, а ось заправка може бути різною у кожній господині. У даному рецепті пропонуємо приготувати заправку з використанням каперсів і анчоусів – це сильні акценти, які значною мірою визначать смак готового салату.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Салат Романо – 160 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Сир Пармезан (тертий) – 20 гр.
  • Сухарі – 100 гр.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Біле сухе вино – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 150 гр.
  • Йогурт – 150 гр.
  • Каперси – 20 гр.
  • Діжонська гірчиця – 20 гр.
  • Анчоуси – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату «Цезар» в домашніх умовах. Для приготування салату спочатку підготуємо куряче філе. Обсушуємо його і нарізаємо невеликими довгастими шматочками. На сковорідці розігріваємо оливкову олію до гарячого стану і викладаємо курячі шматочки. Помішуючи, обсмажуємо курку до готовності. У процесі додаємо сіль і чорний мелений перець. Ближче до кінця обсмажування додаємо вино і выпариваем більшу частину рідини.

Для приготування заправки в чаші подрібнювача змішуємо майонез, діжонську гірчицю, йогурт натуральний, капери і філе анчоусів. Закриваємо чашу кришкою і подрібнюємо до отримання однорідної консистенції. Варто зазначити, що із зазначеної кількості продуктів виходить соус на десять порцій салату. Для порції салату вистачає шість столових ложок соусу. Що залишився соус можна зберігати в холодильнику протягом тижня.

Салат промиваємо й обсушуємо. Рвемо Руками листя на менші шматочки. Укладаємо ромен в салатницю, додаємо обсмажену курку і соус. Перемішуємо все, щоб соус обволікав кожен шматочок.

Поверх салату викладаємо сухарики, порізані на половинки помідори черрі і посипаємо тертим пармезаном. Подавати салат рекомендується відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без яєць Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» з майонезом Салат «Цезар» на святковий стіл Салати з куркою