Сьогодні представляю вашій увазі рецепт салату з квасолею, кукурудзою і куркою. Відмінний рецепт салату, в якому ідеально поєднуються всі інгредієнти: ніжне куряче філе, ситна квасоля і кукурудза, свіжий помідор і перець, гострий лук і часник і гірчично-медовий соус. Салат цілком гармонійний, його подають як самостійне блюдо, не вимагає ніяких доповнень.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Квасоля консервована – 1 банка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 4 гілки
- Приправа для курки – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з квасолею, кукурудзою і куркою. Куряче філе промити під проточною водою, нарізати кубиками і викласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
Додамо сіль і спеції для курки, закриваємо кришку, залишаємо курку тушкуватися в соку, який виділяється при смаженні. Після того, як сік википів, трохи обсмажуємо шматочки курки.
Вимикаємо вогонь і відкриваємо кришку, залишаємо курку остигати.
Відкриваємо банки з кукурудзою та квасолею, зливаємо воду і викладаємо вміст банок в салатник.
Перець промиваємо, очищаємо від насіння і шаткуємо кубиками.
Помідор промиваємо і теж нарізаємо кубиками.
Цибулю очищаємо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками.
Додаємо нарізані помідор, перець і цибулю в салатник кукурудзи й квасолі.
В салатник додаємо остигле куряче філе.
Петрушку промиваємо під проточною водою, даємо трохи обсохнути і дрібно рубаємо.
Часник очищаємо і один зубчик пропускаємо через прес.
Додаємо часник в салат.
Для соусу, в мисочці змішуємо оцет, оливкова олія, гірчицю, рідкий мед, зубчик часнику, пропущений через прес і чебрець. Все добре перемішуємо і даємо настоятися кілька хвилин.
Потім заправляємо наш салат приготованим соусом і добре перемішуємо всі інгредієнти. Салат готовий!
Салати з куркою