Існує безліч способів приготування знаменитого салату Цезар. Вашій увазі пропонується один з таких, не менш смачних, способів. Основним інгредієнтом цього блюда є сухарики. Але смак буде особливий, якщо використовувати сир «Пармезан» і заправити салат спеціальним соусом, спосіб приготування якого Ви також знайдете в рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Листовий салат або Салат Айсберг – 1 пучок
  • Куряча грудка копчена – 400 гр.
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце перепелине – 10 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Батон – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сметана 26% – 3 ст. л.
  • Майонез – 150 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати салат Цезар з копченою курячою грудкою і сухариками, приготування починаємо з підготовки листя салату. При необхідності видаляємо ті листи, які почали псуватися або зів’яли. Потім промиваємо листя, заливаємо їх холодною водою і залишаємо у воді на одну годину. Цю процедуру робимо для того, щоб листя вийшли соковитими і хрусткими. Для економії часу можна листя залити холодною водою, додати до них кубики льоду і залишити на 15 хвилин.

Приступаємо до приготування сухариків. Нарізаємо батон на скибочки середньої товщини, після чого зрізаємо шкірку так, щоб залишилася тільки м’якоть і нарізаємо її на кубики однакового розміру. Дотримуємося однаковий розмір кубиків для того, щоб вони рівномірно пропеклися і виглядали апетитно. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього кубики білого хліба, намагаючись залишати невелику відстань між ними. Збризкуємо кубики оливковим маслом і кладемо до них зубчики часнику. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 150 градусів і підсушуємо їх протягом 15-и хвилин.

Листя салату витягуємо з води і видаляємо всю рідину паперовим рушником. В блюдо для збирання листя салату рвемо невеликими шматочками і рівномірно розподіляємо по страві.

Копчену курячу грудку ріжемо на невеликі кубики і викладаємо на листя.

Промиваємо перепелині яйця під проточною водою, наливаємо в каструлю невелику кількість води і акуратно викладаємо яйця. Варимо яйця на середньому вогні протягом 5 хвилин після закипання води. Після чого рекомендуємо залити готові яйця холодною водою відразу після зняття з плити, що дозволить Вам з легкістю видалити яєчну шкаралупу.

Потім приступаємо до приготування соусу. З’єднуємо майонез з соєвим соусом, сметаною, видавлюємо до суміші сік лимона і дрібно посічений зубчик часнику. Все ретельно перемішуємо і заправляємо листя салату і копчену грудку, після чого все акуратно перемішуємо.

Приступаємо до складання салату. Поверх вже заправленого салату і куркою викладаємо сухарики, розрізані навпіл помідори черрі і перепелине яйце. Зібраний салат посипаємо натертим на дрібній тертці сиром «Пармезан». Готовий салат відразу подаємо до столу! Приємного апетиту!

Салат «Цезар» з куркою Салат «Цезар» з куркою і майонезом Салат «Цезар» з куркою, помідорами чері та сухариками Салат «Цезар» з перепелиними яйцями Салат «Цезар» на святковий стіл Салати з куркою