Пропонуємо вашій увазі смачний і ситний салат з квасолею, кукурудзою та сухариками. Готується цей салат дуже швидко, особливо якщо в будинку є запас консервів. Якщо ж у вас є трохи часу – можна відварити квасолю самостійно і самим зробити сухарики – вийде дуже по-домашньому.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квасоля біла – 0,5 склянки
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Горошок зелений консервований – 1 банка
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- Сухарі – 200 гр.
- Кріп – 3 – 4 гілки
- Майонез – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з квасолею, кукурудзою і сухариками, квасоля замочуємо на кілька годин у воді. Якщо плануєте своє меню на наступний день, можна замочити квасолю на ніч. Відварюємо квасолю до готовності, зливаємо воду і даємо квасолі охолонути. Якщо у вас є мультиварка – це прекрасна можливість скоротити час приготування квасолі, немає необхідності попередньо її замочувати, необхідно лише виставити правильний режим, а мультиварка зробить все інше.
Кілька шматочків чорного хліба нарізаємо невеликими брусочками, викладаємо тонким шаром на деко, ставимо в духовку на 100 градусів і підсушуємо 10 хвилин, потім відкриваємо дверцята духовки, збризкуємо сухарики трохи підсоленою водою і підсушуємо ще 15 хвилин. Якщо хліб збризнути водою спочатку – хлібний м’якуш розмокне і прилипне до листу. Ви можете скористатися готовими хлібними сухариками, але смак ароматичних добавок може спотворити смак салату.
Ковбасу чистимо від оболонки і нарізаємо невеликими брусочками.
викладаємо В салатник ковбасу. Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо воду і додаємо кукурудзу в салатник. Теж саме робимо з горошком.
Заправляємо наш салат майонезом, добре перемішуємо. Сухарики викладаємо на салат безпосередньо перед подачею – так вони будуть хрусткими і не розтопляться від майонезу. Прикрашаємо салат гілочкою кропу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Новости