Мідії – морепродукти з високим вмістом білка та поліненасичених жирних кислот, які покращують обмін речовин. Хочу запропонувати рецепт смачного легкого і простого в приготуванні салату з мідіями в розсолі, який сподобається любителям морепродуктів.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Мідії в маринаді – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Листовий салат – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з мідіями в розсолі. Болгарський перець добре помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням.
Очищений перець наріжте тонкими смужками. Смужки перцю наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в підготовлений салатник.
Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і відправте в салатник до нарізання болгарського перцю.
Зелень добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть за допомогою гострого ножа. Додайте в салат.
Відкрийте банку з мідіями в розсолі. Мідії викладіть в салатник. Додайте невелику кількість розсолу в салат в якості заправки. Салат ретельно перемішайте, за необхідності посоліть і поперчіть і ще раз добре перемішайте.
Салатні листя добре сполосніть під проточною водою, обсушіть і викладіть на тарілки, на яких будете подавати салат. Зверху викладіть приготований салат. Салат з мідіями в розсолі можна подавати порційно або в загальному блюді.
Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами