Мідії – морепродукти з високим вмістом білка та поліненасичених жирних кислот, які покращують обмін речовин. Хочу запропонувати рецепт смачного легкого і простого в приготуванні салату з мідіями в розсолі, який сподобається любителям морепродуктів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Мідії в маринаді – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з мідіями в розсолі. Болгарський перець добре помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням.

Очищений перець наріжте тонкими смужками. Смужки перцю наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в підготовлений салатник.

Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і відправте в салатник до нарізання болгарського перцю.

Зелень добре промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть за допомогою гострого ножа. Додайте в салат.

Відкрийте банку з мідіями в розсолі. Мідії викладіть в салатник. Додайте невелику кількість розсолу в салат в якості заправки. Салат ретельно перемішайте, за необхідності посоліть і поперчіть і ще раз добре перемішайте.

Салатні листя добре сполосніть під проточною водою, обсушіть і викладіть на тарілки, на яких будете подавати салат. Зверху викладіть приготований салат. Салат з мідіями в розсолі можна подавати порційно або в загальному блюді.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами