Салат з креветками, поданий в тарталетках, завжди привертає увагу гостей. Вигляд у такий закуски дуже святковий. Такі тарталетки зручно подавати на фуршетах і святкових пікніках – завдяки тарталеткам руки не брудняться. Тарталетки можуть використовуватися як готові з магазину, так і приготовані своїми руками, наприклад, листкового тіста.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Креветки свіжі – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий (жовтий) – 0.5 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир Моцарелла – 150 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Тарталетки – 10 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками в тарталетках. Яйця варимо в каструльці протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка. Охолоджуємо готові яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх невеликими кубиками.

Моцарелу натираємо на крупній тертці. У салатницю викладаємо нарізані яйця, натертий сир і варені, очищені креветки.

Перемішуємо всі інгредієнти.

Болгарський перець промиваємо, обсушуємо. Видаляємо плодоніжки і насінну коробочку. Нарізаємо перець дрібними кубиками і додаємо його в салатницю. Часник пропускаємо через прес і кладемо в салат. Заправляємо все майонезом і ретельно перемішуємо.

В тарталетки викладаємо отриманий салат, намагаючись відміряти однакові порції. Зверху, в кожну тарталетку, викладаємо по невеликій гірці червоної ікри для прикраси.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і сиром Салат з креветками і червоною ікрою Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з морепродуктами