Смачний і вишуканий салат для святкового столу, з легкою кислинкою, яку йому надають солоні огірочки. Цей салат хороший як в будні, так і у свята.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Майонез – 30 – 50 мл
  • Куряча печінка – 200 гр.
  • Огірки солоні – 1 – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з печінкою і солоними огірками? Першим кроком відваріть ті інгредієнти, які цього вимагають: яйця, моркву і печінку. Курячу печінку ретельно промийте, видаліть з неї пленочки і згустки крові, розріжте більш дрібними шматками і зваріть в підсоленій воді до повної готовності. Зачекайте, поки печінка охолоне, і натріть її на крупній тертці.

Яйця і моркву можна відварити в одній ємності, необхідно тільки стежити за ступенем готовності моркви, яйцях для приготування круто досить 8-9 хвилин від моменту закипання. З вареної моркви зніміть верхній шар ножем і натріть її на крупній тертці.

З готових яєць зніміть шкаралупу і також натріть на тертці.

Якщо солоні огірки дрібні, то можна взяти два. Огірки натріть на тертці і відіжміть їх від зайвої вологи.

Майонез змішайте з приправами, їм ми будемо заправляти салат. Для тих, хто любить погостріше, в заправку можна додати пару зубчиків подрібненого часнику.

Можна змішати всі інгредієнти салату в одній мисці і заправити майонезом, але більш цікавим і привабливим буде варіант порційного листкового салату. У невеликі піали розкладіть інгредієнти в наступному порядку: першим шаром печінку, на неї кладемо огірки, далі яйця і трохи заправки і завершуємо салат шаром з тертої моркви.

Приємного апетиту!

Салати з куркою