Цей салат, для якого не потрібно нічого варити, можна сервірувати як верринов – стаканчиків з порцією салату всередині. Виходить вишукано і красиво: крізь скло видно яскраві шари капусти, кукурудзи, тунця і цибулі.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Капуста пекінська – 100 гр.
- Кукурудза консервована – 160 гр.
- Тунець консервований – 1 банка
- Цибуля червоний – 1 головка
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати салат з пекінської капустою без майонезу? Тунець викласти в миску, сік злити окремо. Вимити і просушити три порційних склянки. Рибу розім’яти виделкою і викласти першим шаром в склянку.
Капусту промити, струсити зайву воду і дрібно нашаткувати, викласти поверх тунця.
Цибулину очистити, порізати навпіл, а потім тонкими чверть-кільцями. Якщо гірчить цибулю, його потрібно обдати окропом і віджати. Покласти цибулю наступним шаром після пекінської капусти.
З консервованої кукурудзи злити маринад, викласти її в сито, щоб відійшла зайва волога. Викласти кукурудзу верхнім шаром.
Оливкова олія змішати з невеликою кількістю масла з-під тунця, додати лимонний сік, всипати чорний перець і перемішати. Полити цією заправкою салат у всіх трьох склянках. Прикрасити на свій розсуд. Можна відразу ж подавати.
Приємного апетиту!
Новости