Морквяна ікра з томатною пастою на зиму смачна і виглядає дуже апетитно! Не так давно була приємно здивована тим, що дізналася, що ікра буває не тільки кабачкової або баклажанної, а також бурякової і навіть морквяної. Тому таку ікру спробуємо приготувати. Цю заготовку можна використовувати в якості засмажки для супу або навіть в якості перекусу, намазавши ікру на шматочок свіжого хліба.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування морквяного ікри з томатною пастою на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім дрібно наріжте.

Моркву ретельно вимийте, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки. Очищену моркву наріжте на невеликі шматочки, а потім викладіть в чашу блендера.

Подрібніть до однорідної консистенції. Якщо у вас немає блендера, цю процедуру можна провести за допомогою м’ясорубки. Але це значно збільшить час на приготування.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім подрібніть за допомогою гострого ножа. Також можна скористатися пресом або дрібної теркою.

В невелику ємність викладіть необхідну кількість томатної пасти і налийте невелику кількість питної води, ретельно перемішайте до однорідного стану.

Нарізану цибулю викласти в глибоку скляну ємність, яку використовують для мікрохвильової печі або для духовки. Потім додайте томатну пасту, влийте необхідну кількість рослинного масла, а також додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Ємність поставте на середній вогонь і тушкуйте, періодично помішуючи. Після того, як маса закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте овочі ще 25 хвилин.

В глибоку сковороду налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену моркву, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, обсмажте протягом 3-5 хвилин.

Після чого влийте невелику кількість гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте моркву до м’якості, приблизно 10 хвилин.

Потім моркву перекладіть в ємність до цибулі, ретельно перемішайте і поставте в розігріту духовку при температурі 180 градусів. Готуйте морквяну ікру 10-15 хвилин.

За кілька хвилин до готовності вийміть моркву з духовки. Додайте часник. Ємність з морквяної ікрою відправте в духовку ще на 5 хвилин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте їх теплою водою і харчовою содою. Вимиті банки стерилізуйте в мікрохвильовці або на водяній бані, кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Гарячу морквяну ікру акуратно вийміть з духовки і розкладіть по стерильним банкам.

Добре закрутіть стерильними кришками, а потім банки переверніть догори дном укутайте теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 10 годин. Потім переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Готова морквяна ікра підійде до будь-якої м’ясної страви в якості гарніру.

Морквяну ікру також можна вживати як швидкого, смачного і корисного!

Приємного апетиту!

Новости