Можна знайти величезну кількість рецептів простих і цікавих салатів з пекінської капусти, які готуються за лічені хвилини, коли гості вже на порозі. Я пропоную приготувати салат з пекінською капустою і французькою гірчицею. Цей рецепт народився спонтанно і прижився в нашій сім’ї.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Груша – 2 шт.
- Капуста пекінська – 0.5 шт.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст.л.
- Масло соняшникова – 5 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з пекінською капустою і французькою гірчицею? Підготуйте необхідні продукти для незвичайного салату.
Груші добре помийте, обсушити, видаліть серцевину і наріжте невеликими кубиками.
Відріжте необхідну кількість пекінської капусти і наріжте її тонкими скибочками. Перекладіть в підготовлений салатник. Зелень кропу добре промийте і обсушити, дрібно нарубаєте ножем. Викладіть в салатник. Лимон добре помийте. Цедру лимона зніміть з допомогою дрібної терки, не зачіпаючи білу частину.
Видавити лимонний сік за допомогою спеціального пристосування. Приготуйте заправку для салату. У невеликій мисці з’єднайте свіжовичавлений лимонний сік, лимонну цедру, олію та французьку гірчицю. Додайте сіль, все добре перемішайте. У салатник викладіть нарізані груші, залийте заправкою. Ретельно перемішайте.
подавайте Салат порційно, за бажанням прикрасьте скибочками груші.
Приємного апетиту!
Новости