Салат з різаних огірків на зиму готується швидко і нескладно. Він буде вам і самостійною закускою, та доповненням до гарніру. Його пікантний смак сподобається багатьом. Огірки для цього салату попередньо маринуються протягом 4-х годин, а потім салат стерилізується.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Огірки – 4 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 1 головка
- Сіль – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати салат з різаних огірків на зиму легко! Огірки для салату добре промийте проточною водою і поріжте спочатку на поздовжні скибочки, а потім на половинки, щоб вийшли невеликі брусочки. Перекладіть нарізані огірки в глибоку посуд.
Петрушку (за смаком можете замінити її кропом) промийте, видаліть жорсткі стеблинки і дрібно наріжте. Додайте нарізану петрушку до огірків.
Почистіть від лушпиння головку часнику і наріжте його на маленькі шматочки. Часник також перекладіть до огірків.
огірки насипте сіль, цукор, чорний перець, додайте рослинне масло і оцет і ретельно перемішайте. Потім посуд прикрийте рушником і залиште на 4 години для маринування. За цей час огірки періодично помішуйте.
Поки огірки маринуються, помийте з харчовою содою баночки для заготівлі і їх просушіть. Мариновані огірки компактно укладіть в баночки і стерилізуйте салат в окремій великій ємності. Час стерилізації залежить від обсягу баночок. Баночки щільно закупорьте кришками, переверніть і накрийте теплою ковдрою до повного охолодження. Приготований охолоджений салат перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Гострі салати з огірків на зиму Закручування огірків на зиму Огірки з петрушкою і часником на зиму Огірки з часником на зиму Салат з огірків з часником на зиму Салати без цибулі на зиму часточками Огірки на зиму