Вважаю, що засолювання огірків в літрових банках – найбільш раціональний спосіб. По-перше, не займає багато місця в холодильнику, по-друге, немає необхідності ставити літрову банку в холодильник. Літрову банку варто тільки відкрити, як хрусткі огірочки відлітають без сліду. Розрахунок наведено для однієї літрової банки.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки – 1.5 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль велика – 4 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Листя хрону – 0.25 шт.
  • Листя дуба – 0.5 шт.
  • Кріп – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Пластівці перцю чилі – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати солоні огірки в літрових банках легко! Підготуйте огірки. Обирайте маленькі огірочки, їх у літрову банку влізе більше. Ретельно промийте їх під проточною водою. Викладіть огірки в глибоку ємність і залийте холодною водою, залиште на 2 години.

Банки добре вимити з миючим засобом. Чисті банки стерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки викладіть в невелику каструльку, залийте водою, прокип’ятіть.

Поставте кип’ятити чайник і невелику каструлю з водою. Молодий часник очистіть від шкірки.

Листя і зелень обдайте окропом з чайника. Огірки вийміть з води, ще раз промийте під водою, обсушіть, обріжте кінчики.

На дно літрової простерилізованій банки покладіть часник, гострий перець, парасолька кропу, листя. Залийте киплячою водою з каструлі і накрийте кришкою. Залиште на 15 хвилин.

Приготуйте розсіл. З літрових банок акуратно злийте воду в каструлю. Доведіть до кипіння, додайте цукровий пісок і велику сіль, перемішайте. Закип’ятіть.

В банки розкладіть перець горошком. Залийте гарячим розсолом банки з допомогою лійки.

У кожну банку додати оцет і накрийте кришками. З допомогою закаточной машинки закрийте банки. Краще вибирати банки з закручуються кришками.

Гарячі банки переверніть догори дном, накрийте і залиште до повного охолодження. Охолоджені банки з огірками приберіть в прохолодне темне місце. І чекайте зими, щоб поласувати смачною закускою.

Приємного апетиту!

Закручування огірків на зиму Засолювання огірків без оцту в літрових банках на зиму Огірки на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Хрусткі солоні огірки під закатку на зиму