Для тих, хто не використовують при консервації огірків оцтову кислоту, хочу порекомендувати рецепт огірків з аспірином і лимонною кислотою на зиму. Огірочки, приготовані за цим рецептом, виходить дуже апетитними, і підійдуть до будь-якого гарячого страви в якості закуски.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Аспірин – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати огірки з аспірином і лимонною кислотою на зиму, підготуйте необхідні інгредієнти. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску, солі, запашного чорного перцю і чорного перцю горошком, а також гвоздику і часник. Підготуйте листя чорної смородини, парасольки кропу, листя вишні.

Банки, в яких будете солити огірки, ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

На дно стерильних банок укладіть попередньо вимиті листя чорної смородини, вишні і парасольки кропу.

Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і додайте в банки.

Огірочки невеликого розміру добре вимийте і просушіть, а потім обріжте кінчики і щільно укладіть в підготовлені банки у вертикальному положенні. Вибирайте невеликі огірки, такі, що добре вміщаються в підготовлені вами банки.

У порожні місця всипте чорний перець горошком і гвоздику.

Таблетки аспірину розтовчіть ложкою, а потім перемішайте з лимонною кислотою.

Отриману суміш розкласти по банках.

Приготуйте розсіл. У невелику каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної води, додайте сіль та цукровий пісок, добре перемішайте.

Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Прокип’ятіть маринад кілька хвилин, а потім зніміть з вогню і залийте банки з огірками.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, і добре закрутіть ними гарячі банки.

Обережно, щоб не обпектися, переверніть догори дном банки з огірками, а потім закутати теплою ковдрою або накрийте махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин.

Після того, як банки повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з лимоном на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму