Салати з рисом, закочені для споживання взимку, неймовірно популярні за їх універсальність, ситність і делікатний, ніжний смак. Відкривши взимку цей салат, ви зможете сміливо використовувати його замість гарніру, просто розігрів, ‑ це неймовірна економія часу для працюючих людей.
Інгредієнти: на 4 л.
- Рис білий – 500 гр.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Морква – 1,5 кг
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Масло рослинне – 250 мл
Процес приготування:
Як почати готувати салат з рисом і овочами на зиму? Налити в глибоку казан рослинну олію, цибулю почистити і нарізати невеликими шматочками. Казан з олією встановити на середній вогонь і дочекатися закипання, потім додати цибулю.
Моркву почистити, помити і потерти на дрібній тертці. Більш оригінальний варіант – моркву можна пропустити через м’ясорубку з сіткою, в якій найменші отвори. Додати в казан моркву до цибулі і перемішати, трохи знизити вогонь.
Помідори перебрати, видалити білі щільні частини і пропустити через м’ясорубку. Пюре з помідорів також відправити в казан до овочів, розмішати.
Довести овочеву масу до кипіння.
Рис промити кілька разів до прозорої води. Коли в казані його вміст закипить, покласти туди сирої рис.
Знову довести до кипіння. Далі знизити вогонь до мінімального, варити салат, час від часу перемішуючи дерев’яною лопаткою і знімаючи з дна овочеву масу.
Варити салат таким чином 1 годину, за 10 хв. до закінчення приготування всипати цукровий пісок із сіллю, влити оцет і перемішати.
Під час варіння салату з рисом простерилізувати банки, прокип’ятити кришки. Приготовлений продукт перекласти в підготовлені гарячі банки, прикрити гарячими і закатати кришками. Остудити догори ногами, закутавши в теплу ковдру для рівномірного охолодження, далі перенести в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів, моркви і цибулі Салати без стерилізації на зиму Салати з помідорів на зиму