Рецепт салату з шинкою і опеньками народився випадково, коли гості були вже на порозі, а в холодильнику був тільки такий набір продуктів. Гості були приємно здивовані незвичайним поєднанням продуктів. І тепер цей салат завжди виручає, коли треба щось по-швидкому приготувати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Опеньки свіжі – 400 гр.
- Шинка – 500 гр.
- Квасоля червона – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з шинкою та опеньками, шинку очистити від оболонки. Наріжте кубиками середнього розміру.
Відкрийте банку з опеньками. Викладіть гриби на друшляк і промийте під проточною водою, залиште на кілька хвилин, щоб зайва рідина скла.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть нарізану цибулю в сковороду.
підготовлений салатник викладіть опеньки, якщо гриби великі, розріжте на кілька частин, додайте нарізану шинку. Відкрийте банку червоної консервованої квасолі, злити рідину з допомогою сита і викладіть квасолю в салатник. Очистіть зубчик часнику від лушпиння, подрібніть за допомогою ножа або видавити через прес.
Обсмажену цибулю зніміть з вогню і викладіть в салатник.
Посоліть, поперчіть і заправте салат майонезом. Ретельно перемішайте.
Готовий салат подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Як приготувати опеньки - рецепти