Рецепт салату з шинкою і опеньками народився випадково, коли гості були вже на порозі, а в холодильнику був тільки такий набір продуктів. Гості були приємно здивовані незвичайним поєднанням продуктів. І тепер цей салат завжди виручає, коли треба щось по-швидкому приготувати.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Опеньки свіжі – 400 гр.
  • Шинка – 500 гр.
  • Квасоля червона – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з шинкою та опеньками, шинку очистити від оболонки. Наріжте кубиками середнього розміру.

Відкрийте банку з опеньками. Викладіть гриби на друшляк і промийте під проточною водою, залиште на кілька хвилин, щоб зайва рідина скла.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть нарізану цибулю в сковороду.

підготовлений салатник викладіть опеньки, якщо гриби великі, розріжте на кілька частин, додайте нарізану шинку. Відкрийте банку червоної консервованої квасолі, злити рідину з допомогою сита і викладіть квасолю в салатник. Очистіть зубчик часнику від лушпиння, подрібніть за допомогою ножа або видавити через прес.

Обсмажену цибулю зніміть з вогню і викладіть в салатник.

Посоліть, поперчіть і заправте салат майонезом. Ретельно перемішайте.

Готовий салат подавайте порційно.

Приємного апетиту!

Як приготувати опеньки - рецепти