М’ясні салати ідеальні для застілля: вони ситні, поживні і смачні. Салат з яловичиною, перцем і солоними огірками якраз такий. Він незвичайний і пікантний, тому точно надовго запам’ятається як гостям, так і домочадцям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 250 гр.
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Опеньки свіжі – 150 гр.
  • Морква – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Петрушка – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Опеньки варимо близько години на середньому вогні. Потім зливаємо воду, даємо грибів охолонути.

Розморожену яловичину варимо близько години в підсоленій воді.

Цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на крупній тертці. На рослинній олії смажимо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву, перемішуємо, вливаємо 1/3 ст. води.

Гриби нарізаємо невеликими шматочками, охолоджену яловичину нарізаємо соломкою. Перець і солоні огірки також нарізаємо соломкою. До цибулі і моркви йдіть тушкуватися яловичину, гриби і перець, готуємо близько 15 хвилин. В кінці додаємо солоні огірки, все солимо і перчимо.

Салат знімаємо з вогню, перекладаємо в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо. Дрібно рубаємо зелень петрушки, посипаємо їй зверху нашу страву. Салат з яловичиною, перцем і солоними огірками подавати гарячим.

Як приготувати опеньки - рецепти