Досить універсальний салат, який можна сервірувати і як святкове частування, і подати на домашній стіл. Гарний як в теплому вигляді, так і в холодному. Смажені гриби надають впізнаваний пікантний акцент. Шинка і яйця, що входять до складу – це запорука ситності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шинка – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Огірки – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Майонез – 75 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 0.33 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з шинкою і смаженими грибами? Шинку очищаємо від оболонки і нарізаємо короткими тонкими смужками.

Яйця варимо круто протягом 10-12 хвилин, повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

Помідори нарізаємо на кубики невеликого розміру. Якщо при нарізуванні виділяється сік, його необхідно злити, так як зайва рідина в салаті не потрібна.

Огірки нарізаємо короткими тонкими смужками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і гострим ножем нарізаємо на дрібні шматочки. Рекомендується використовувати солодкі, салатні сорти цибулі, щоб смак салату був більш м’яким.

Печериці обтираем вологою ганчірочкою і нарізаємо тонкими часточками. У сковорідці нагріваємо олію. У гаряче масло викладаємо скибочки печериці і обсмажуємо їх протягом п’яти-семи хвилин до рум’яного кольору на високій температурі. Варто зазначити, що замість печериць в салат можна додати й інші обсмажені гриби.

В глибоку салатницю викладаємо нарізану шинку, шматочки яєць, кубики помідора, смужки огірка, цибулю, обсмажені гриби. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Викладаємо зверху майонез і акуратно перемішуємо ложкою. При бажанні можна прикрасити поверхню салату улюбленої зеленню.

Приємного апетиту!

Новости