Пропонуємо вашій увазі ще один рецепт салату з куркою. Додавання курки в салат робить його більш легким і корисним, ніж салат з шинкою або ковбасою. А заправка з натурального йогурту не додає в салат зайвих калорій. Салат з курячою грудкою і сухариками – прекрасний варіант для обіду або вечері!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Горошок зелений консервований – 1 банка
- Батон – 150 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Яйце – 8 шт.
- Йогурт – 4 ст. л.
- Цибуля зелена – 3 пера
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з сухариками і курячою грудкою? Куряче філе промиваючи під струменем води, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, сливам воду, промиваємо філе і заливаємо чистою водою. Додаємо лавровий лист, сіль і відварюємо до готовності 20 хвилин. По готовності, виймаємо з каструлі на обробну дошку, даємо охолонути й нарізаємо невеликими брусочками.
Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім виймаємо з каструлі, даємо охолонути і очищаємо від шкаралупи. Яйця нарізаємо кубиками.
Огірки промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо невеликими брусочками.
Зелений лук промиваємо під водою, даємо трохи обсохнути і дрібно шаткуємо.
В салатник відправляємо все інгредієнти: курку, яйця, огірки, консервований горошок і цибулю. Батон ріжемо маленькими брусочками, кладемо на деко і підсушуємо в духовці 15-20 хвилин. Потім даємо їм охолонути і відправляємо в салат. Якщо ви плануєте подавати салат пізніше, тоді сухарики краще додати безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли від вологи і залишилися хрусткими.
Заправляємо салат натуральним йогуртом, солимо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Салати з куркою