Рецепт такого салату повинен бути в скарбничці кожної господині, адже він є паличкою-виручалочкою, коли гості майже на порозі. Прекрасне поєднання відвареного рису і консервованого тунця створюють прекрасний дует, а додавання яєць і зеленого цибулі роблять його смак більш яскравим і соковитим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 100 гр.
  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 2 – 3 пера
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з тунцем і рисом. Готуємо продукти: рис найкраще використовувати пропарений, він краще збереже свою форму в процесі приготування. Рис промиваємо під проточною водою, кладемо в сотейник, заливаємо водою 1:2 і відварюємо 10-12 хвилин до готовності. Даємо охолонути. Яйця відварюємо круто.

Зелений лук промиваємо під проточною водою, дрібно нарізаємо.

Викладаємо в тарілку рибу, розминаємо її за допомогою виделки. Сік з тунця поки залишаємо, він може стати нам у пригоді.

В салатнику з’єднуємо рибу, цибулю і майонез. Все перемішуємо.

Відварені яйця чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо в салат і додаємо відварений рис. Все добре перемішуємо і залишаємо настоятися 10-15 хвилин. Рис може забрати в себе вологу – тоді в салат можна додати трохи соку з консервованого тунця.

Готовий салат перекладаємо в порційні тарілки, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости