Рецепт такого салату повинен бути в скарбничці кожної господині, адже він є паличкою-виручалочкою, коли гості майже на порозі. Прекрасне поєднання відвареного рису і консервованого тунця створюють прекрасний дует, а додавання яєць і зеленого цибулі роблять його смак більш яскравим і соковитим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 100 гр.
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце – 4 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля зелена – 2 – 3 пера
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з тунцем і рисом. Готуємо продукти: рис найкраще використовувати пропарений, він краще збереже свою форму в процесі приготування. Рис промиваємо під проточною водою, кладемо в сотейник, заливаємо водою 1:2 і відварюємо 10-12 хвилин до готовності. Даємо охолонути. Яйця відварюємо круто.
Зелений лук промиваємо під проточною водою, дрібно нарізаємо.
Викладаємо в тарілку рибу, розминаємо її за допомогою виделки. Сік з тунця поки залишаємо, він може стати нам у пригоді.
В салатнику з’єднуємо рибу, цибулю і майонез. Все перемішуємо.
Відварені яйця чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо в салат і додаємо відварений рис. Все добре перемішуємо і залишаємо настоятися 10-15 хвилин. Рис може забрати в себе вологу – тоді в салат можна додати трохи соку з консервованого тунця.
Готовий салат перекладаємо в порційні тарілки, прикрашаємо зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости