М’ясні салати з яловичини по праву називають чоловічими. Апетитна закуска з ситної яловичиною відмінно підійде навіть за основне блюдо. Приготування вас не мучитиме своєю складністю, а з надовго запам’ятають приголомшливий смак салату.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Огірки солоні – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яблука (зелені) – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Оцет столовий 9% – 100 гр.
  • Приправа для риби – на смак
  • Зелень – для прикраси
  • Для заправки: –
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з яловичиною і солоними огірками? М’ясо відварюємо з вашими улюбленими приправами. Можна трохи посолити. Якщо варите один великий шматок, то це може зайняти близько 40 хвилин, невеликі шматки займуть менше часу. Але все ж відварити яловичину краще заздалегідь, щоб встигла охолонути.

Цибулю найкраще взяти червоний, салатовий. Його ми нарізаємо тонкими півкільцями.

Нарізану цибулю кладемо в окрему ємність і заливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися на час.

Охолоджену яловичину нарізаємо невеликими тонкими смужками. Відправляємо в салатницю.


Солоні огірки дрібно нарізаємо. Для зручності можна перетерти на тертці. Додаємо їх до яловичині.


Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо кісточки і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в салат.


Листя кінзи подрібнюємо і закидаємо до інших інгредієнтів. Стебла в салаті не потрібні.

Готуємо заправку. Очищаємо часник і подрібнюємо його. Краще використовувати прес для часнику.

У невеликій глибокій тарілці змішуємо сметану і майонез.


До суміші вливаємо оливкова олія, сіль і перець. Збиваємо до однорідності. Можна збити блендером.


Заливаємо заправкою салат і додаємо маринований лук. Додатково перчити і солити не потрібно. Перемішуємо.

Салат відправляємо в холодильник на час. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню. Блюдо готове, приємного апетиту!

Новости