Пропоную приготувати смачний листковий салат зі смаженими опеньками і куркою. Такий салат можна подавати порційно або в одному загальному блюді. Ніжний листковий салат прикрасить ваше святкове торжество і доставить вашим гостям незабутнє задоволення і домашнім.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Опеньки заморожені – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 120 гр.
- Майонез – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для маринаду: –
- Вода – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з смаженими опеньками і куркою. Першим ділом ретельно вимийте куряче філе і викладіть в каструлю або сотейник, залийте холодною водою, посоліть і додайте лавровий лист і запашний перець горошком. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 25-30 хвилин, періодично знімаючи, утворену піну. Потім зніміть з вогню і повністю охолодіть в бульйоні.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, потім повністю остудіть в холодній воді і очистіть від шкаралупи. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями. Приготуйте маринад, змішавши столовий оцет і питну воду. Нарізану ріпчасту цибулю викладіть в миску, залийте маринадом і залиште приблизно на 20-25 хвилин.
Остигле куряче філе наріжте середнім за розміром кубиком.
Очищені курячі яйця наріжте дрібним кубиком.
Заморожені опеньки викладіть на сито і дайте їм розморозитися. Я використовувала попередньо відварені опеньки і заморожені. Добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинного масла, потім викладіть станули опеньки і обсмажте їх до золотистого кольору приблизно 5 хвилин, періодично перемішуючи. Посоліть і перемішайте і зніміть з вогню.
Нарізане куряче м’ясо викладіть в миску, додайте за смаком солі і майонезу, ретельно перемішайте. За допомогою металевої формочки на блюді або тарілці сформуйте перший шар, рівномірно розподіливши куряче м’ясо, просочене майонезом.
Маринований цибулю злийте через дрібне сито і викладіть поверх м’ясного шару.
Банку консервованого горошку відкрийте з допомогою консервного ножа, злийте рідину через дрібне сито, а потім зелений консервований горошок викладіть поверх маринованої цибулі.
Наступним шаром викладіть дрібно нарізані курячі яйця. Злегка присолите.
Зверху просочіть невеликою кількістю майонезу.
Завершальним шаром викладіть обсмажені опеньки.
Якщо у вас висока формочка, повторіть шари у такій же послідовності. Готовий салат оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник приблизно на 30 хвилин. Потім подавайте ароматний салат на стіл.
Приємного апетиту!
Опеньки смажені з цибулею Салати на кожен день Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти