Легкий і майже дієтичний суп з додаванням опеньків підійде тим, хто прагне скинути вагу і налагодити травлення. При необхідності вершкове масло можна замінити рослинним, тоді суп стане повністю пісним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Опеньки свіжі – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Морква – 30 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Сухарики – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати суп з опеньками просто! Гриби перебрати і помити. Опеньки трохи відварити у великій кількості води, додати картоплю, нарізану невеликими кубиками.

Цибулю з морквою почистити і порізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до прозорості цибулі. Додати нарізані пластинами печериці, обсмажувати до золотистої рум’яності.

Додати в бульйон пасеровані овочі з грибами, прянощі, сіль. Варити 7 хвилин із закритою кришкою. Вогонь вимкнути, дати постояти ще півгодини.

Подавати суп, при бажанні присмачивши її сметаною або сухариками.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти