За пропонованим рецептом ви можете приготувати незвичайну закуску для будь-якого столу – салат зі стрілок часнику по-китайськи, як один з варіантів салатів з часникових стрілок. В рецепті вам пропонується додати до салату фунчозу і будь-яке м’ясо. Родзинка смаку полягає в особливому соусі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Часникові стрілки – 300 гр.
- М’ясо – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Фунчоза – 100 гр.
- Для соусу: –
- Масло рослинне – 50 мл
- Соєвий соус – 50 мл
- Лимон – 0.5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа китайська – за смаком
- Паприка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат із стрілок часнику по-китайськи легко! Спочатку приготуйте соус для салату. В піалу налийте вказане в рецепті кількість соєвого соусу і рослинного масла. Додайте сік половинки лимона, всі спеції і подрібнені на часничниці зубки часнику. Віночком соус добре перемішайте.
Промийте часникові стрілки і поріжте їх на шматочки довжиною до 5 див. протягом 3 хвилин поваріть їх у підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк і охолодіть.
Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця. Цибулю посмажте на розігрітій олії до прозорого стану.
Шматочок будь-якого м’яса (свинина, курка) поріжте тонкими брусочками і обсмажте на великому вогні на сковорідці з цибулею до золотистої скоринки. М’ясо при смаженні безперервно перемішуючи. До кінця смаження м’яса перекладіть в сковорідку відварені часникові стрілки, все перемішайте і вимкніть вогонь.
В окремій каструлі відваріть фунчозу згідно інструкції. Морква почистіть, помийте і натріть на корейській тертці. Подрібнену моркву перекладіть в миску, залийте на 10 хвилин приготованим соусом. В красиву тарілку для салату перекладіть обсмажене з цибулею і стрілками часнику м’ясо. Додайте до нього фунчозу і маринований морква і акуратно перемішайте. Салат охолодіть протягом години в холодильнику і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат зі стрілок часнику Смажені стрілки часнику Стрілки часнику по-корейськи