Часникові стрілки, обсмажені з яйцем – дуже ситне і смачне блюдо. У поєднанні з сиром вони стають ще соковитіше і ситніше і цілком можуть замінити цілий обід. Подавати стрілки з яйцем краще в гарячому вигляді, посипавши свіжою зеленню і доповнивши хрустким тостом.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Часникові стрілки – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сметана – 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати часникові стрілки з яйцем, їх ретельно промиваємо від забруднень і пилу. Кінчики зрізаємо, пожовклі стебла видаляємо.

В каструлі нагріваємо воду до кипіння, підсолюємо і опускаємо стрілки. Варимо протягом десяти хвилин.

Варені стрілки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Самі стрілки трохи охолоджуємо.

Потім нарізаємо стебла на шматочки довжиною по три-чотири сантиметри.

Цибулю очищаємо і промиваємо.

Нарізаємо цибулю півкільцями, пір’я – маленькими шматочками.

На сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії, викладаємо в нього подрібнену цибулю разом з нарізаними стрілками часнику, перемішуємо і обсмажуємо на середній температурі, поки у цибулі не з’явився легкий рум’янець.

Кладемо вершкове масло і перемішуємо.

Поверх зелені розбиваємо яйця.

Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Перемішуємо яйця разом із зеленню, обсмажуємо суміш протягом п’яти-семи хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо стрілки з яйцями.

Кладемо в сковорідку сметану, перемішуємо і знімаємо з плити. Гарячі стрілки розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною свіжої зеленню і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику