Для всіх любителів сала в цьому рецепті пропонується засолити його в холодному розсолі, попередньо нашпигував часником. Рецепт простий, і у кожної господині виходить смачно. Для засолювання виберіть ніжне сало з тонкою шкіркою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сало свиняче – 400 гр.
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 12 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
Процес приготування:
Готувати сало в холодному розсолі з часником просто! Закип’ятіть в окремій каструлі чисту питну воду. Потім насипте до неї сіль, додати горошини чорного перцю, листочки лавра і бутони гвоздики. Поваріть розсіл зі спеціями 2-3 хвилини, вимкніть вогонь і остудіть до кімнатної температури.
Сало для засолювання промийте холодною водою і ножем добре поскобліть шкірку. Потім сало наріжте на невеликі шматочки. Почистіть зубки часнику і наріжте його скибочками. На шматках сала з усіх боків зробіть неглибокі проколи ножем і помістіть в них часточки часнику.
Сало з часником укладіть в чисту літрову банку. Потім залийте охолодженим розсолом. Спеції з розсолу перекладіть до сала. Банку закрийте чистої пластиковою кришкою і залиште на добу при домашньої температурі. Через добу банку з салом на 3 дні поставте в холодильник. За цей час воно в розсолі дійде до потрібної кондиції і стане ароматним і ніжним.
Солоне сало в холодному розсолі з часником готово. Вийміть шматочки з банки, покладіть в пакет або загорніть у фольгу і відправте на зберігання в морозильну камеру. Перед подачею до столу можете нарізане сало посипати сушеної зеленню.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями