Багато господинь консервують сало банках та в розсолі, коли треба переробити для тривалого зберігання велика кількість цього смачного продукту, а в морозилці місця немає. Банки для такої заготовки стерилізувати не треба. Спеції бажано подрібнити в кавомолці. Заливається сало теплим розсолом.

Інгредієнти на 2-літрову банку:


Інгредієнти: на 18 порц.

  • Сало свиняче – 1.8 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Картопля – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати сало в розсолі тривалого зберігання в домашніх умовах просто! Спочатку підготуйте сало для засолювання. Добре очистіть шкірку, потім сало промийте і просушіть рушником. Підготовлене сало наріжте на поздовжні шматки розміром приблизно 5х15 див.

Банки попередньо промийте і просушіть, стерилізувати не потрібно. В сухі банки красиво укладіть поздовжні шматочки сала, як зазвичай укладаєте огірки. Почистіть і наріжте зубки часнику. Перці подрібніть за допомогою кавомолки. Лаврові листи поломайте на невеликі шматочки. Всі спеції перекладіть в банки до сала.

В окрему каструлю налийте чисту питну воду і насипте до неї спочатку 3 столові ложки солі. Покладіть в розсіл очищену картошину. Каструлю поставте на плиту і доведіть розсіл до кипіння. Потім вогонь зменшіть і почекайте, щоб сіль розчинилася повністю.

Коли картошина почне підніматися, насипте ще 1 ложку солі. Коли картошина спливе, її видаліть і прокип’ятіть розсіл ще пару хвилин. Таким чином у вас вийде ідеальний розсіл для консервування сала. Приготований розсіл остудіть.

Теплим розсолом залийте сало в банках і закрийте чистими пластиковими кришками або загорніть металевими.

Залиште сало при домашньої температурі на добу, а потім на 10 днів помістіть в холодильник або інше холодне місце. У такому стані воно може зберігатися і залишатися дуже смачним протягом декількох місяців.

Вдалих і смачних заготовок!

Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як солити сало в розсолі з часником і спеціями