Засолювання сала в розсолі і в літровій банці є дуже зручним способом заготівлі цього смачного продукту. У банку сало добре просочиться ароматним часниковим розсолом і вийде м’яким і майже прозорим. Від цієї закуски ніхто не відмовиться, і до того ж сало в банках може довго зберігатися.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало свиняче – 0.5 кг
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати сало в літрових банках в розсолі. Сало для засолювання в літрових банках наріжте на шматочки довжиною до 5-6 см, щоб їх було зручно класти. Потім шматочки добре промийте під холодною водою, серветками протріть насухо і компактно, але не щільно розкладіть в чисті банки.
Часник почистіть і подрібніть на дрібну тертку. В окремій каструлі зваріть розсіл з розрахованою кількістю солі, чорного перцю і лавра. У киплячий розсіл перекладіть подрібнений часник, вимкніть вогонь і дайте розсолу 5-10 хвилин, щоб настоявся.
Приготовленим розсолом залийте сало в банках, щоб воно було вкрите їм повністю. Банки закрийте чистими капроновими кришками і на 3 діб помістіть їх в холодне місце.
Після закінчення цього часу сало буде готово. Можете діставати з банки, нарізати на тонкі скибочки і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Засолювання сала холодним способом Сало в розсолі з часником в банку Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в розсолі