В духовці можна спекти апетитну самсу з дріжджового тіста. Начиніть страву ніжним курячим філе і картоплею. Поживна закуска різноманітить ваш стіл і порадує своїм смаком домашніх.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Куряче філе – 350 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з дріжджового тіста з куркою та картоплею в духовці, для опари розігріваємо молоко до теплого стану і розчиняємо в ньому дріжджі і цукор.
Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Далі додаємо сіль, просіваємо борошно.
Ретельно вимішуємо тісто і даємо йому піднятися в теплому місці близько години.
В цей час можна зайнятися начинкою. Розморожене філе куряче слід подрібнити ножем.
Картоплю очистити, промити і натерти на крупну тертку.
Змішуємо з куркою, сіллю і спеціями.
Повертаємося до тесту. Його ділимо на 12 рівних кульок, кожен з яких тонко розкочуємо.
У центр кожного гуртка кладемо начинку з курки та картоплі. Щільно з’єднуємо три краї тіста між собою.
Викладаємо трикутники з начинкою на деко швом вниз.
Обмазуємо збитим яйцем і за смаком посипаємо насінням кунжуту. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Апетитне частування готово! Подавайте самсу з дріжджового тіста з картоплею і куркою до столу!
Самса Самса з дріжджового тіста Самса з картоплею Тісто для самси Узбецька самса