В духовці можна спекти апетитну самсу з дріжджового тіста. Начиніть страву ніжним курячим філе і картоплею. Поживна закуска різноманітить ваш стіл і порадує своїм смаком домашніх.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 350 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з дріжджового тіста з куркою та картоплею в духовці, для опари розігріваємо молоко до теплого стану і розчиняємо в ньому дріжджі і цукор.

Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Далі додаємо сіль, просіваємо борошно.

Ретельно вимішуємо тісто і даємо йому піднятися в теплому місці близько години.

В цей час можна зайнятися начинкою. Розморожене філе куряче слід подрібнити ножем.

Картоплю очистити, промити і натерти на крупну тертку.

Змішуємо з куркою, сіллю і спеціями.

Повертаємося до тесту. Його ділимо на 12 рівних кульок, кожен з яких тонко розкочуємо.

У центр кожного гуртка кладемо начинку з курки та картоплі. Щільно з’єднуємо три краї тіста між собою.

Викладаємо трикутники з начинкою на деко швом вниз.

Обмазуємо збитим яйцем і за смаком посипаємо насінням кунжуту. Випікаємо блюдо 50 хвилин при температурі 200 градусів.

Апетитне частування готово! Подавайте самсу з дріжджового тіста з картоплею і куркою до столу!

Самса Самса з дріжджового тіста Самса з картоплею Тісто для самси Узбецька самса