Поживна страва узбецької кухні легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть яскравий рецепт самси з м’ясом і гарбузом. Страва приємно порадує соковитою начинкою і рум’яною скоринкою.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Маргарин вершковий – 120 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Гарбуз – 300 гр.
- Баранина – 300 гр.
- Баранячий жир – 20 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з гарбузом і м’ясом по-узбецьки. Для тіста розбиваємо одне яйце, додаємо до нього половину розтопленого маргарину. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю і цукром. Заливаємо масу окропом і вимішуємо до утворення щільного кома.
Розкачуємо тісто і звертаємо його в рулет. Кладемо продукт в морозилку на 30 хвилин, потім ріжемо його на тонкі шматки.
По кожному шматку проходимся качалкою. Робимо тонкі кружечки.
Розморожену баранину дрібно нарізаємо. З жиром чинимо також.
Для начинки м’ясо прокручуємо з жиром через м’ясорубку. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, терту і віджату гарбуз, сіль, спеції. Ретельно розмішуємо масу.
кожен розкатаний шматок тіста кладемо начинку і загортаємо продукт в трикутник. Обмазуємо блюдо залишилися збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при 200 градусах.
Узбецька самса з м’ясом і гарбузом готова! Викладайте апетитне блюдо на тарілку і подавайте до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Тісто для самси Узбецька самса