Самса – листкові пиріжки, які прийшли до нас зі східної кухні і успішно прижилися. Як їх приготувати і правильно загорнути тісто ми розповімо в цьому рецепті.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне (для розкачування тіста) – 50 гр.
  • Кунжут для посипання

Процес приготування:

Як ліпити самсу трикутником з листкового тіста? Дістаньте тісто з холодильника і повністю розморозьте при кімнатній температурі. Ріпчасту цибулю і куряче філе дуже дрібно наріжте.

Перекладіть м’ясо і цибулю в миску, додати зіру, хмелі-сунелі, сіль і добре перемішайте.

Тісто розділіть на 8-10 рівних частин, розкачайте в тонкий коржик. На тісто покладіть начинку. Краї тіста змастіть сирим білком.

Складіть вільні краї тіста і добре закріпіть їх, щоб сік при запіканні не витікав.

Деко застелити пекарської папером. Викладіть заготовки на деко, змастіть їх збитим жовтком і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 195 градусів 40-45 хвилин. Перед подачею пиріжки трохи остудіть.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою