Ароматну східну випічку можна приготувати у себе вдома. Любителі виробів з листкового тіста точно оцінять смак самси з курячим м’ясом і сиром. А якщо взяти готове листкове тісто, то процес випічки значно скоротиться в часі.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
- Куряче філе – 0,5 кг
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Куркума – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з куркою і сиром з листкового тіста, цибулю очистити і дуже дрібно наріжте.
Куряче філе помийте і наріжте дрібними кубиками.
Складіть м’ясо і цибулю в миску, посоліть і приправте за смаком.
Сир дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Додайте сир у начинку і добре перемішайте.
Листкове тісто розморозьте, розкотіть качалкою і наріжте на квадрати.
На тісто викладіть начинку, зберіть кути до центру і добре скріпіть краю.
Заготовки викладіть на деко, змащене маслом. Запікайте самсу при 180 градусах 30-40 хвилин. Випічка готова, можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Самса Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з сиром Узбецька самса