Ароматну східну випічку можна приготувати у себе вдома. Любителі виробів з листкового тіста точно оцінять смак самси з курячим м’ясом і сиром. А якщо взяти готове листкове тісто, то процес випічки значно скоротиться в часі.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Цибуля ріпчаста – 3 – 4 головки
  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з куркою і сиром з листкового тіста, цибулю очистити і дуже дрібно наріжте.

Куряче філе помийте і наріжте дрібними кубиками.

Складіть м’ясо і цибулю в миску, посоліть і приправте за смаком.

Сир дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Додайте сир у начинку і добре перемішайте.

Листкове тісто розморозьте, розкотіть качалкою і наріжте на квадрати.

На тісто викладіть начинку, зберіть кути до центру і добре скріпіть краю.

Заготовки викладіть на деко, змащене маслом. Запікайте самсу при 180 градусах 30-40 хвилин. Випічка готова, можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Самса Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з сиром Узбецька самса