Листкове тісто ідеально підходить для різної випічки. Особливо добре виходить самса з куркою. Ця ніжна випічка нікого не залишить байдужим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 0,5 кг
  • Куряче філе – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Кмин – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кунжут – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з покупного листкового тіста з куркою, готове тісто розморозьте при кімнатній температурі.

Куряче філе наріжте дрібними кубиками.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Змішайте м’ясо і цибулю, додайте сіль і кмин за смаком.

Тісто наріжте на рівні частини і тонко розкачайте.

На центр коржі викладіть трохи начинки, скріпіть краї тіста, щоб вийшов трикутний пиріжок.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть самсу швами вниз. Заготовки змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Подавайте самсу в гарячому вигляді, так вона зберігає хрустку оболонку і соковитість у начинці.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею