Самса з куркою, приготовлена в духовці з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою з курячого м’яса, відмінно виглядає на святковому столі. Її можна подавати як закуску або основну страву.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
- Куряча грудка – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 головка
- Зіра – 0.125 ч. л.
- Кінза – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з куркою з готового листкового тіста в духовці. Для начинки змішайте дрібно нарізане куряче філе і цибулю.
Додати зіру, кинзу, перець і сіль за смаком, добре перемішайте.
Листкове тісто розморозьте і розділіть на 8 рівних частин. Кожен шматок тіста тонко розкачайте.
На коржі покладіть начинку.
Потім скріпіть краю. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми приблизно однакового розміру.
розігрійте Духовку до 190 градусів. Деко застеліть листом пергаменту.
Викладіть заготовки на деко швом до низу, зверху змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу 30-40 хвилин до рум’яного кольору. Подавайте випічку в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса