Самса з куркою, приготовлена в духовці з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою з курячого м’яса, відмінно виглядає на святковому столі. Її можна подавати як закуску або основну страву.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 400 гр.
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 головка
  • Зіра – 0.125 ч. л.
  • Кінза – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з куркою з готового листкового тіста в духовці. Для начинки змішайте дрібно нарізане куряче філе і цибулю.

Додати зіру, кинзу, перець і сіль за смаком, добре перемішайте.

Листкове тісто розморозьте і розділіть на 8 рівних частин. Кожен шматок тіста тонко розкачайте.

На коржі покладіть начинку.

Потім скріпіть краю. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми приблизно однакового розміру.

розігрійте Духовку до 190 градусів. Деко застеліть листом пергаменту.

Викладіть заготовки на деко швом до низу, зверху змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.

Запікайте самсу 30-40 хвилин до рум’яного кольору. Подавайте випічку в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса