Трикутники з хрусткого листкового тіста з начинкою з курячого м’яса або самса – блюдо, яке можна зустріти в кулінарних кіосках або приготувати в домашніх умовах. Тісто тут необхідно розкачати як можна тонше, а м’ясо для соковитості краще змішати з великою кількістю цибулі.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 90 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт самси з листкового тіста з куркою в духовці в домашніх умовах простий у приготуванні! У миску просіяти пшеничне борошно і додайте сіль.

У центрі борошна зробіть поглиблення, натріть туди заморожене вершкове масло на крупній тертці. Перемішайте масло з борошном.

Потроху влийте крижану воду і замісити еластичне тісто. Потім оберніть тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.

Цибулю і часник очистіть і наріжте дрібними кубиками. Зелень вимити і порубаєте ножем.

Курячі стегенця промийте, відокремте філе від кісток, м’ясо наріжте кубиками.

Змішайте в мисці м’ясо, цибулю, часник і зелень, додати сіль і перець за смаком.

дістаньте Тісто з холодильника, розділіть його на 10-12 частин. Кожен шматок тіста розкачайте в тонкий коржик.

На тісто викладіть начинку і загорніть тісто так, щоб пиріжок придбав форму трикутника. Заготовки викладіть на деко швом вниз.

Змастіть самсу збитим яйцем, посипте кунжутом і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

Самсу трохи остудіть і подавайте на стіл в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового тіста з курицей Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса