Чудова випічка з листкового бездріжджового тіста. Самса відрізняється великою кількістю начинки і найтоншим тестом. Хороше рішення для ситного перекусу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Курка – 600 – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Для прикраси: – для прикраси
  • Кунжут – 1 – 2 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з куркою з листкового бездріжджового тіста, борошно просіяти, змішати з сіллю і натертим на тертці охолодженим маслом.

Потім влийте крижану воду і замісити еластичне тісто. Приберіть тісто на півгодини в холодильник.

Для начинки дрібно наріжте куряче м’ясо і цибулю. Змішайте начинку в мисці, посоліть і приправте її за смаком. За бажанням можна додати в начинку свіжу зелень.

дістаньте Тісто з холодильника, розділіть його на кілька рівних частин. Шматки тіста розкачайте в тонкий пласт, покладіть на нього трохи начинки.

Скріпіть краю тесту, формуючи трикутні пиріжки.

Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки швами вниз, зверху змастіть їх збитим жовтком і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Подавайте випічку в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса