Чудова випічка з листкового бездріжджового тіста. Самса відрізняється великою кількістю начинки і найтоншим тестом. Хороше рішення для ситного перекусу.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Для начинки: –
- Курка – 600 – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для прикраси: – для прикраси
- Кунжут – 1 – 2 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з куркою з листкового бездріжджового тіста, борошно просіяти, змішати з сіллю і натертим на тертці охолодженим маслом.
Потім влийте крижану воду і замісити еластичне тісто. Приберіть тісто на півгодини в холодильник.
Для начинки дрібно наріжте куряче м’ясо і цибулю. Змішайте начинку в мисці, посоліть і приправте її за смаком. За бажанням можна додати в начинку свіжу зелень.
дістаньте Тісто з холодильника, розділіть його на кілька рівних частин. Шматки тіста розкачайте в тонкий пласт, покладіть на нього трохи начинки.
Скріпіть краю тесту, формуючи трикутні пиріжки.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки швами вниз, зверху змастіть їх збитим жовтком і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Подавайте випічку в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса