Це блюдо прийшло до нас зі східної кухні. Секрет соковитості самси ховається у великій кількості цибулі в начинці. Така страва підходить для легкої вечері.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Для начинки: –
- Курячий окорочок – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Коріандр – 1,5 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з листкового тіста з куркою і луком, вершкове масло перед замісом тіста тримайте в морозилці. У мисці змішайте просіяне борошно, сіль і натерте на тертці вершкове масло. Потім влийте крижану воду і замісіть тісто. Помістіть тісто на півгодини в холодильник.
З курячого стегенця зріжте м’ясо. Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте цибулю і куряче філе дрібними кубиками. Додайте в начинку коріандр, зіру, перець і сіль, перемішайте.
Тісто розділіть на рівні частини, розкачайте їх в тонкі коржі. На тісто покладіть начинку/
Скріпіть краю тесту. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Тісто змастіть збитим жовтком і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Пиріжки особливо гарні в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса