Це блюдо прийшло до нас зі східної кухні. Секрет соковитості самси ховається у великій кількості цибулі в начинці. Така страва підходить для легкої вечері.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Курячий окорочок – 500 – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріандр – 1,5 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з листкового тіста з куркою і луком, вершкове масло перед замісом тіста тримайте в морозилці. У мисці змішайте просіяне борошно, сіль і натерте на тертці вершкове масло. Потім влийте крижану воду і замісіть тісто. Помістіть тісто на півгодини в холодильник.

З курячого стегенця зріжте м’ясо. Цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте цибулю і куряче філе дрібними кубиками. Додайте в начинку коріандр, зіру, перець і сіль, перемішайте.

Тісто розділіть на рівні частини, розкачайте їх в тонкі коржі. На тісто покладіть начинку/

Скріпіть краю тесту. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми.

Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Тісто змастіть збитим жовтком і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Пиріжки особливо гарні в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса