Самса – це ситні пиріжки з листкового тіста з начинкою. Дуже смачна і соковита начинка виходить з курячого м’яса і картоплі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряча грудка – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 1 шт.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Соєвий соус – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з листкового тіста з куркою та картоплею в духовці. Тісто розморозьте при кімнатній температурі в розправленому вигляді.
Куряче філе наріжте дрібними кубиками.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
Змішайте м’ясо, картоплю і цибулю, посоліть, приправте за смаком і додайте столову ложку соєвого соусу.
Розморожене тісто розкачати до товщини 4-5 міліметрів, розріжте його на квадрати. На тісто покладіть трохи начинки.
Кути тесту зберіть до центру і добре скріпіть краю тесту.
Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Готові вироби зніміть з дека і остудити. Потім випічку можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з картоплею Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом