Самса – це ситні пиріжки з листкового тіста з начинкою. Дуже смачна і соковита начинка виходить з курячого м’яса і картоплі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 1 шт.
  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Соєвий соус – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з листкового тіста з куркою та картоплею в духовці. Тісто розморозьте при кімнатній температурі в розправленому вигляді.

Куряче філе наріжте дрібними кубиками.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.

Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

Змішайте м’ясо, картоплю і цибулю, посоліть, приправте за смаком і додайте столову ложку соєвого соусу.

Розморожене тісто розкачати до товщини 4-5 міліметрів, розріжте його на квадрати. На тісто покладіть трохи начинки.

Кути тесту зберіть до центру і добре скріпіть краю тесту.

Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки швами вниз, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Готові вироби зніміть з дека і остудити. Потім випічку можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з картоплею Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом