Поживна домашня самса виходить з додаванням соковитого м’яса та картоплі. Хрустка скоринка з листкового тіста додасть ніжний і незабутній смак. Подавайте блюдо на сімейний стіл в будь-який час!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Баранина – 0,7 кг
  • Баранячий жир – 50 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати самсу з листкового тіста з м’ясом і картоплею в духовці. Вливаємо в глибоку миску теплу воду. Додаємо в неї яйце, сіль і половину підталого вершкового масла. Розмішуємо масу і просіваємо в неї борошно.

Замішуємо руками щільне тісто і ділимо його на три грудки. Залишаємо відпочивати на 30 хвилин, накривши рушником.

В цей момент займемося начинкою. Розморожену баранину рубаємо на дрібні шматочки. Подрібнюємо цибулю, картоплю і жир. Інгредієнти з’єднуємо і посипаємо їх сіллю зі спеціями.

Повертаємося до тесту. Відпочилі грудки тонко розкачуємо на крохмалі. З’єднуємо шари один з одним, добре обмазавши з вершковим маслом. Скручуємо в рулет і кладемо в морозилку на 30 хвилин.

Підморожений продукт розрізаємо на невеликі шматочки.

З кожного шматочка відмотуємо трохи тіста і прикріплюємо його на листкову частина. Це допоможе верствам не розвалитися.

Розкачуємо тісто на рівні кола. По центру викладаємо начинку з м’яса і картоплі.

Закриваємо заготовки краями з двох сторін. Укладаємо продукт на деко з пергаментом, обмазуємо збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.

Самса з апетитною начинкою з м’яса і картоплі готова. Подавайте до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з картоплею Самса з листкового тіста з м'ясом Тісто для самси