Поживна домашня самса виходить з додаванням соковитого м’яса та картоплі. Хрустка скоринка з листкового тіста додасть ніжний і незабутній смак. Подавайте блюдо на сімейний стіл в будь-який час!
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Баранина – 0,7 кг
- Баранячий жир – 50 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати самсу з листкового тіста з м’ясом і картоплею в духовці. Вливаємо в глибоку миску теплу воду. Додаємо в неї яйце, сіль і половину підталого вершкового масла. Розмішуємо масу і просіваємо в неї борошно.
Замішуємо руками щільне тісто і ділимо його на три грудки. Залишаємо відпочивати на 30 хвилин, накривши рушником.
В цей момент займемося начинкою. Розморожену баранину рубаємо на дрібні шматочки. Подрібнюємо цибулю, картоплю і жир. Інгредієнти з’єднуємо і посипаємо їх сіллю зі спеціями.
Повертаємося до тесту. Відпочилі грудки тонко розкачуємо на крохмалі. З’єднуємо шари один з одним, добре обмазавши з вершковим маслом. Скручуємо в рулет і кладемо в морозилку на 30 хвилин.
Підморожений продукт розрізаємо на невеликі шматочки.
З кожного шматочка відмотуємо трохи тіста і прикріплюємо його на листкову частина. Це допоможе верствам не розвалитися.
Розкачуємо тісто на рівні кола. По центру викладаємо начинку з м’яса і картоплі.
Закриваємо заготовки краями з двох сторін. Укладаємо продукт на деко з пергаментом, обмазуємо збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Самса з апетитною начинкою з м’яса і картоплі готова. Подавайте до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з картоплею Самса з листкового тіста з м'ясом Тісто для самси