З східної кулінарії до нас прийшло багато рецептів смачною і оригінальної випічки. Наприклад, самса, пиріжки з начинкою з м’яса та листкового тіста. Ідеальний варіант для перекусу і закуски на святковому столі.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Куряче філе – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Соєвий соус – 40 – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кмин – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з покупного листкового тіста. Готове листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі.
Куряче філе відваріть протягом 20-25 хвилин у підсоленій воді. Потім наріжте його дрібними шматочками, додайте подрібнену цибулю, соєвий соус і спеції
Тісто розкачайте і розділіть на квадрати.
На квадрати покладіть начинку, згорніть краю до центру і добре скріпіть їх. Заготовки викладіть на деко, зверху промажте збитим яйцем.
прогрійте Духовку до 180-190 градусів. Запікайте самсу 30-40 хвилин. Готову страву подавати зі свіжою зеленню або соусами за смаком.
Приємного апетиту!
Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею