З східної кулінарії до нас прийшло багато рецептів смачною і оригінальної випічки. Наприклад, самса, пиріжки з начинкою з м’яса та листкового тіста. Ідеальний варіант для перекусу і закуски на святковому столі.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Соєвий соус – 40 – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кмин – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з покупного листкового тіста. Готове листкове тісто розморозьте при кімнатній температурі.

Куряче філе відваріть протягом 20-25 хвилин у підсоленій воді. Потім наріжте його дрібними шматочками, додайте подрібнену цибулю, соєвий соус і спеції

Тісто розкачайте і розділіть на квадрати.

На квадрати покладіть начинку, згорніть краю до центру і добре скріпіть їх. Заготовки викладіть на деко, зверху промажте збитим яйцем.

прогрійте Духовку до 180-190 градусів. Запікайте самсу 30-40 хвилин. Готову страву подавати зі свіжою зеленню або соусами за смаком.

Приємного апетиту!

Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею