Маннік на кефірі поширений десерт, який відомий нам з дитинства. Пиріг виходить дуже смачним і з’їдається за лічені хвилини. Простий рецепт вийде навіть у початківця кулінара. Ласуни, які не люблять манну кашу навіть і не помітять в багатошаровій ненависну манку і будуть просити добавки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Манна крупа – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кефір – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку на кефірі з манкою і яблуками? Підготуйте необхідні інгредієнти. У глибоку миску висипте манну крупу, цукровий пісок і ванільний цукор, залийте кефіром. І залиште для набухання на 30 хвилин.
добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини.
Натріть на крупній тертці або наріжте будь-яким способом, але краще дрібніші.
Яблука перемістіть в ємність і залийте лимонним соком, добре перемішайте, щоб яблука не потемніли.
В набряклу манну крупу, додайте курячі яйця, добре перемішайте, висипте розпушувач, розмішайте тісто.
Додайте заздалегідь підготовлені яблука, ретельно розмішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися в тесті.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть папером для випічки.
Викладіть тісто у форму і розрівняйте силіконової лопаткою. Поставте шарлотку в добре розігріту духовку на 40 хвилин.
Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасити цукровою пудрою. Шарлотка виходить ідеальною по структурі. Отримуйте задоволення від смачного повітряного десерту. Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на кефірі з яблуками