Сирна шарлотка – це не зовсім звичне поєднання. Рецепт для тих, хто любить пробувати нове і не боїться експериментувати. Сир додасть страві ніжність і особливий аромат, випічка вийде повітряної і легкою для вживання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука (середні) – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 130 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шарлотку з сиром на кефірі легко! Не знімаючи шкірки, нарізаємо яблука тонкими часточками. Можна брати солодкий сорт, так як за рецептом цукру передбачається небагато.

Якщо сир не дрібний, то перетираємо його ложкою через друшляк. Можна використовувати блендер для прискорення процесу.

Перетертий сир з’єднуємо з кефіром і збиваємо до однорідності.

В окремому посуді збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно. Потім перемішуємо тісто з сирною масою.

Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і кладемо до нього яблучні дольки. Тушкуємо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин. Перемішувати слід постійно.

Викладаємо яблука у форму для запікання. Обмазувати не потрібно, так як яблука і так добре обвалены у вершковому маслі. Заливаємо тісто і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо 25-30 хвилин.

Даємо трохи охолонути, ділимо на порції і подаємо до столу апетитну сирну шарлотку.

Сирна шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і сиром в духовці Шарлотка з яблуками класична