Існує безліч варіацій шарлотки. Рецепт незвичайної шарлотки з яблуками стане для вас відкриттям. Секретний інгредієнт – кокосове молоко. Шарлотка готується без яєць і масла. Структура пирога виходить ніжною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1.5 склянки
  • цукор – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки
  • Яблука – 3 шт.
  • Кокосове молоко – 0.5 склянки
  • Вода – 1.5 склянки
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Імбир – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку на кокосовому молоці? Підготуйте необхідні інгредієнти.

Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або дрібними кубиками. Очищати шкірку необов’язково.

В глибокій ємності змішайте всі сухі інгредієнти, крім соди.

Вилийте кокосове молоко і воду. Воду додавайте поступово, добре розмішуючи віночком до зникнення грудочок. Соду погасите лимонним соком і вилийте в тісто. Добре перемішайте.

Підготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібно. Якщо форма металева або скляна – змастіть невеликою кількістю масла. Вилийте частину тіста. Зверху викладіть яблука і залити рештою тестом.

Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовність шарлотки перевірте дерев’яної шпажкою. Акуратно вийміть форму з духовки і дайте постояти 10 хвилин.

Перемістіть шарлотку на тарілку. Розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся домашньою випічкою.

Шарлотка з корицею Шарлотка з манкою і яблуками Шарлотка з яблуками без яєць Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці