Навряд чи можна знайти хазяйку, яка ні разу не готувала шарлотку. Цей воістину класичний десерт знаходиться на піку своєї популярності, особливо восени, коли достигають яблука. Але що ж робити, якщо шарлотка з яблуками хочеться поласувати взимку, коли сезон яблук закінчений. Ми знаємо відповідь – шарлотка з замороженим яблуками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яблука – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати шарлотку з замороженими яблуками просто! В першу чергу необхідно з’єднати в глибокій мисці просіяне борошно і розпушувач тесту.

В іншій ємності змішуємо кефір, яйця, цукор і ванілін.

Наступний етап – з’єднуємо вміст першої та другої ємності. Все добре збиваємо. Найкраще робити це за допомогою міксера.

У процесі збивання необхідно додати в тісто олію.

Попередньо змащуємо форму для випікання рослинним маслом.

Зверху змащену форму можна посипати манною крупою для того, щоб тісто не прилипало.

На дно форми виливаємо трохи тесту, потім викладаємо заморожені яблука, нарізані невеликими шматочками.

Заливаємо яблучну начинку тістом, що залишилося.

Відправляємо все в духовку на 50 хвилин. Шарлотка повинна випікатися при температурі 180 градусів. Перед подачею десерт необхідно остудити.

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками класична