Скисле молоко – зовсім не біда, якщо знати, що з нього можна приготувати смачну яблучну шарлотку. Приготування не займе багато часу, а вийшов ароматний і ніжний пиріг обов’язково порадує як господиню, так і її домочадців.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Молоко кисле – 250 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яблука – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку на кислому молоці? У глибокій ємності змішуємо яйця, цукор, ванільний цукор і сіль, все добре збиваємо.

В окремій мисці до кислого молока додаємо соду, перемішуємо.

Змішуємо молоко з яєчною масою, перемішуємо.

Поступово вводимо борошно, вимішуємо тісто до отримання однорідної маси, що нагадує по консистенції густу сметану.

З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо їх тонкими часточками.

Форму для випічки застеляємо папером для випічки, добре промазуємо її вершковим маслом, присипаємо борошном.

На дно викладаємо половину яблук, заливаємо їх тістом, потім нагору викладаємо половину яблук.

Випікаємо шарлотку на кислому молоці 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг дістаємо з духовки, витягаємо з форми, за бажанням присипаємо його цукровою пудрою, даємо охолонути і кличемо близьких пробувати ароматну випічку!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблоками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична